Hart voor uw vloer

Pak het goed aan:
laat uw houten vloer leggen door een specialist

Als u kwaliteit, kennis en vakmanschap wilt dan is het een aan te raden om uw vloer bij een specialist te kopen. U kunt bij Hazekamp parket terecht voor alle soorten houtenvloeren. Laat de vloer door ons leggen zodat u er zelf geen omkijken naar hebt. Kiest u ervoor om de vloer zelf te leggen? Dan adviseren wij u over hoe u de klus het beste klaart.

Hazekamp levert vakmanschap in Utrecht en omstreken

Wij verkopen diverse soorten houten vloeren en hebben voor elke ruimte, smaak en elke portemonnee een passende vloer.

Hazekamp Parket helpt ook met oliën, lakken en restaureren van uw houten vloer of laminaat

Traditioneel parket

Traditioneel parket, ook wel tapis genoemd, zijn stroken van 6 of 9 mm dik die een voor een verlijmd en gespijkerd worden op een ondervloer van spaanplaat. Daarna worden alle kiertjes en spijkergaatjes gestopt om vervolgens geschuurd en afgewerkt te worden. Dit soort vloeren wordt op ambachtelijke wijze gelegd en is zeker geen klusje voor de doe-het-zelver. Traditioneel parket is te leggen in stroken met diverse lengtes en breedtes maar is ook te leggen in diverse patronen zoals visgraat, blokpatroon of hongaarse punt al dan niet voorzien van een band en bies.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit 3 lagen kruislings verlijmd hout. Een bovenlaag van 3 tot 4 mm massief hout op een tussenlaag van zachter hout en als onderlaag een laag zachter hout in de lengte. Deze opbouw heeft grote voordelen. Deze vloer kan zwevend gelegd worden op vrijwel elke ondervloer en wordt in de meeste gevallen kant en klaar afgewerkt geleverd en gelegd. De vloer is direct weer te belasten.
Verder is door de kruislingse opbouw van dit type vloer de werking van de vloer nihil. Lamelparket kan geleverd worden in brede delen maar ook in meer traditionele 3-strooklamel.

Laminaat laten leggen in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam
Verzorging van uw houten vloer met hoogwaardige producten

Multiplankvloeren

Een multiplankvloer is net als lamelparket opgebouwd uit meerdere lagen maar in tegenstelling tot lamelparket is bij een multiplankvloer de toplaag van hardhout en de onderlaag van berken multiplex. Dit maakt de vloer nog stabieler. Een multiplankvloer kan daarom ook geleverd worden in hele brede planken al dan niet voorzien van een vellingkant. Multiplank vloeren kunnen zowel zwevend als vol verlijmd op de ondervloer gelijmd worden. Een multiplankvloer kan ook in combinatie met vloerverwarming worden gelegd.

Laminaatvloeren

Een laminaatvloer is door de relatief lage prijs en het onderhoudsvrije karakter zeer populair. Laminaat is verkrijgbaar in diverse houtdessins die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn, maar ook in andere dessins en kleuren zoals marmerlook en tegels. Hazekamp parket levert laminaat voorzien van een kliksysteem dat gemakkelijk en snel zelf te leggen is.

Hazekamp Parket helpt ook met oliën, lakken en restaureren van uw houten vloer of laminaat
Verzorging van uw houten vloer met hoogwaardige producten

Pvc-vloeren

Pvc-vloeren zijn ijzersterk, sfeervol en snel te leggen. Ze stoten water af. Daardoor zijn ze gemakkelijk schoon te houden en zijn ze ook te leggen in vochtige ruimtes. Ideaal dus voor jonge gezinnen en mensen die weinig tijd hebben voor onderhoud. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en kwaliteiten. Een pvc-vloer is verkrijgbaar in een variant op een HDF drager met eenvoudig kliksysteem. Ook is er een variant die geplakt word op een vlakke ondervloer. U kunt deze vloeren laten leggen door Hazekamp parket maar u kun er ook voor kiezen deze zelf te leggen.