Hart voor uw vloer

Laat uw houten vloer onderhouden door Hazekamp

Heeft u al een houten vloer? Mooi! Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat uw vloer langer meegaat, zodat u kunt blijven genieten van de sfeer en warmte die de vloer geeft aan uw huis. Is uw vloer beschadigd of toe aan een opknapbeurt? Hazekamp parket renoveert hem voor u!

Wilt u ook uw trap laten renoveren? Wij bekleden hem met echt hout of met laminaat in diverse kleuren en dessins. Op deze manier sluit hij perfect aan op uw vloer.

Laat uw houten vloer schuren en opnieuw afwerken

Het schuren en renoveren van een houten vloer is een vak apart en zeker geen doe-het-zelfklus. Ervaring en kennis zijn belangrijk om uw vloer lang mee te laten gaan. Hazekamp parket heeft deze kennis en ervaring in huis. Hazekamp parket werkt volgens drie stappen: schuren, polijsten, lakken of oliën. Het schuren gebeurt altijd stofvrij.

Stap 1: schuren verwijdert krassen en oneffenheden
Wij schuren de vloer driemaal. Om de oude lak, was of olielagen te verwijderen gebruiken als eerste een grove korrel 40. Krassen verwijderen we vervolgens met een iets fijnere korrel 80. Daarna is het tijd voor het echt gladschuren van uw vloer en dat doen we met korrel 120.

Wanneer de vloer is voorzien van een vellingkant dan schuren wij deze ook kaal en frezen opnieuw deze vellingen in met een speciale machine. Hierdoor blijft de uitstraling van de vloer ook na het schuren behouden.

Stap 2: polijsten maakt de vloer nog gladder
Als de vloer is geschuurd zijn we er nog niet. De nerven van het hout staan open en er kunnen kleine oneffenheden zijn ontstaan. Door de vloer te polijsten sluiten we de nerven af en maken we de vloer perfect egaal en klaar voor de afwerking.

Stap 3: door de vloer af te werken met lak of olie beschermen we de vloer tegen vuil
U heeft nu verschillende keuzes. Combinaties zijn ook mogelijk.

* Een afwerking met Olie geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Olievloeren benadrukken de nerven in het hout beter maar vragen ook meer onderhoud. Bij sommige houtsoorten kunnen kleuroliēn gebruikt worden. Wij gebruiken vrijwel altijd een tweecomponentenolie. Deze droogt sneller en hierdoor kunt u de dag erna uw huis alweer inrichten.

* Een afwerking met Parketlak geeft iets meer glans aan uw vloer, maar tegenwoordig zijn er ook hele sterke matte lakken zoals Skylt waar de vloer mee afgewerkt kan worden. Een afwerking met lak heeft op de korte termijn minder onderhoud nodig dan een olievloer. Wij lakken uw vloer altijd 3 maal en tussen de lagen zal uw vloer nog een keer gepolijst worden voor een zo mooi mogelijk resultaat.

Welke afwerking u ook voor kiest, Hazekamp parket heeft ervaring met alle soorten afwerkingen en geeft u advies op maat.

Verzorging van uw houten vloer met hoogwaardige producten

Wij werken met

  • Aquamaryn
  • Rigostep
  • Skylt
  • Bona
  • Pallman
  • Een product van uw keuze